ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ


Η ανταπόκριση των γονιών και των κοριτσιών των Δημοτικών Σχολείων της πόλης στην πρόσκληση του ΓΣΑΠ ήταν πέραν κάθε προσδοκίας. Το κλειστό Γυμναστήριο Κοντοπεύκου γέμισε από κορίτσια όλων των τάξεων, όλων των Δημοτικών Σχολείων της Αγίας Παρασκευής, πλην του 5ου-11ου και του 9ου .  Πρωταθλητής προσέλευσης το 7ο , από το οποίο προσήλθαν στην Γιορτή μας 25 κορίτσια. Συνολικά πάνω από 80 κορίτσια γέμισαν το παρκέ με τις φωνές τους και την χαρά τους, μαζί δε με τα κορίτσια των Ακαδημιών μας ξεπέρασαν τα 100!

Σημαντική από πολλές πλευρές η συμμετοχή εννέα κοριτσιών της Εστίας «Φιλοθέη η Αθηναία», το ΔΣ της οποίας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την αποδοχή της πρόσκλησής μας.

Κατάμεστη η κερκίδα από γονείς και άλλους προσκεκλημένους, οι οποίοι καταχειροκρότησαν τις προσπάθειες των παιδιών!

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η εμφάνιση των χορευτών του πολιτιστικού Συλλόγου «Κορύβαντες» οι οποίοι με παραδοσιακούς χορούς έκλεισαν την εκδήλωση, αισθανόμαστε δε την ανάγκη να τους ευχαριστήσουμε δημόσια για την συμβολή τους στην επιτυχία της γιορτής μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλα τα παιδιά και τους γονείς και ιδιαίτερα τους Συλλόγους Γονέων και τους Διευθυντές των Σχολείων που παραβρέθηκαν στην Γιορτή μας. Παρόντες ήταν ο διευθυντής του 7ου κ. Γιάννης Λογοθέτης, του 1ου κ. Σταύρος Δημαράκης, οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων του 1ου κ. Ρεντζή, του 2ου κ. Δημητρόπουλος, του 3ου κ. Ηλέκτρα Σωτηράκου, του 4ου κ. Λίλα Παπαγεωργίου, του 6ου κ. Γιώργος Νεκταρίδης, του 8ου  κ. Τένια Αλεξοπούλου και η ταμίας του ΔΣ του 7ου κ. Βάρναλη Ελένη. Την Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Εστίας Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία» εκπροσώπησε η κ. Κολιοπούλου.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Βασίλης Σάρκουλας, οι αρχηγοί των Δημοτικών Παρατάξεων «ΝΙΚΗ» κ. Γιάννης Σταθόπουλος, «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» κ. Αντρέας Γκιζιώτης, «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» κ. Κώστας Κουβόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Διονύσης Λέκκας, Νίκος Κωβαίος ,  Μιχάλης Γαβράς και Γιάννης Σιδέρης, τα μέλη του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ κ. Γιάννης Μυλωνάκης και κ. Ηλέκτρα Αντωνοπούλου.

Στα κορίτσια που παραβρέθηκαν μοιράστηκαν μπλουζάκια, καπέλλα και στυλό με το σήμα του Συλλόγου μας.

Επίσης κλήθηκαν όσα κορίτσια θέλουν να συμμετάσχουν σε ορισμένες δωρεάν προπονήσεις από γυμνάστρια του Συλλόγου μας για να γνωρίσουν καλύτερα το άθλημα του μπάσκετ (ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη, με συμμετοχή δέκα έξ κοριτσιών εχθές Κυριακή 13/01/2013 – σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των επόμενων προπονήσεων).

Οφείλουμε επίσης δημόσια να ευχαριστήσουμε την προπονήτριά μας των Παγκορασίδων Δώρα Κατραντζή για το αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης, τις αθλήτριες της γυναικείας ομάδας , τις παγκορασίδες και την έφορο νεανίδων Αθηνά Πετρίδη για την βοήθεια που έδωσαν κατά την διάρκειά της, την κ. Μαρία Σταύρου για την βιντεοσκόπησή της, τους κ.κ. Χρήστο Παπαθανασίου, Κώστα Αθανασούλη και Παρασκευά Παρασκευόπουλο για την τεχνική βοήθεια.

Αφήσαμε τελευταίο το μέλος του ΔΣ του ΓΣΑΠ κ. Αχιλλέα Λαχανά, ο οποίος αποκάλυψε δύο ταλέντα. Το πρώτο στην δημιουργία του καταπληκτικού βίντεο του ΓΣΑΠ και το δεύτερο στους παραδοσιακούς χορούς που χόρεψε ως μέλος του Συλλόγου «Κορύβαντες».

Μετά την μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσής μας, το ΔΣ του ΓΣΑΠ είναι υποχρεωμένο να συνεχίσει την προσπάθεια ανοίγματος του Συλλόγου στα σχολεία της πόλης. Υποσχόμαστε λοιπόν ότι αυτό ήταν μόνο το πρώτο βήμα.

Θέλουμε όμως παράλληλα να καλέσουμε τους δημοτικούς άρχοντες, ιδιαίτερα δε τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά να αναθεωρήσει την πρότασή του για μηδενική επιχορήγηση στους αθλητικούς συλλόγους της πόλης. Πρόταση που συμπεριλαμβάνεται στον υπό ψήφιση προϋπολογισμό του Δήμου του 2013. Στους χαλεπούς αυτούς καιρούς που περνάμε περικοπές να γίνονται στα περιττά. Ο Αθλητισμός δεν είναι ένα απ’ αυτά.