Τελευταία νέα
 1. 51η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Ι.Ν.ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 28/04/2024
 2. Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ Β’ ΦΑΣΗ 1ος ΟΜΙΛΟΣ ΓΣΑΠ ΕΣΚΔ Ν ΙΩΝΙΑΣ 56 54
 3. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
 4. ΓΣΑΠ-ΑΜΙΛΛΑ Περιστερίου: 44-30
 5. Α.Σ. ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ – Γ.Σ.Α.Π : 24-49

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΟΚ

Η μετάβαση στον ψηφιακό  μετασχηματισμό του μητρώου αθλητών/αθλητριών της E.O.K., καθιστά πλέον ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ την είσοδο και εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

( https://apps.basket.gr/login), για όλους τους κατόχους Αθλητικού Δελτίου και για όλες τις ηλικίες.

Για την εγγραφή αθλητών κάτω των 18 , στο μητρώο απαιτείται είσοδος στην πλατφόρμα με τη χρήση των κωδικών taxisnet των γονέων/κηδεμόνων του αθλητή.

Αναλυτικές οδηγίες για την εγγραφή θα βρείτε στο https://apps.basket.gr/documentation

Η διαδικασία εγγραφής στο αθλητικό μητρώο της Ε.Ο.Κ. θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο έως 31/08/2022.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ τους γονείς των ανήλικων αθλητριών που έχουν Αθλητικό Δελτίο στον ΓΣΑΠ να προβούν ΑΜΕΣΑ στην εγγραφή τους.

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 19/12 στις 17:00 στο ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟ θα διεξαχθεί ο τελευταίος αγώνας των γυναικών για το 2021.Στο ημίχρονο θα γίνει ο διαγωνισμός βολών των ακαδημιών μας.Ο αγώνας θα μεταδοθεί από το κανάλι LIFE μέσω του YOUTUBE στο link: https://www.youtube.com/watch?v=Wti0qPtt2N8

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/11 στις 17.00 στο ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟ
ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΩΝ ΤΗΣ Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΕΑ ΒΟΥΛΑΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ LIFE ΣΤΟ ΥOUTUBE ΣΤΟ LINK

https://www.youtube.com/watch?v=u5DMGa-3XN0


ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΔΥΟ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΩΝ

Στην ανακοίνωσή μας της 5/11/21 που ενημέρωσε τους φίλους μας για τις αρχαιρεσίες μας της 31.10.21 υπήρχαν δύο παραλείψεις.
Η μία αφορά τα μέλη μας που εξελέγησαν στην Εξελεγκτική Επιτροπή. Αυτά είναι κατά σειρά εκλογής α) η Κατερίνα Οικονόμου, έφορος του τμήματος γυναικών, παλιά αθλήτρια του ΓΣΑΠ με θητεία και στην ομάδα γυναικών και παλιά μαθήτρια του Γ Λυκείου
β) ο Θανάσης Φαλούκας, που εκτός από Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Β Αθήνας από το 2012 μέχρι το 2020 και ακόμα παλιότερος Διευθυντής του Γ Λυκείου(είχε μαθήτρια την Κατερίνα Οικονόμου),έχει διατελέσει και πρόεδρος του ΓΣΑΠ και
γ) η Αλεξάνδρα Βεντούρη-Κυρκοπούλου, μέλος του ΓΣΑΠ, μητέρα νεάνιδας και επίσης πρώην μαθήτρια του Γ Λυκείου και του Θανάση Φαλούκα!
Η δεύτερη αφορά την ανακήρυξη του Βασίλη Νικητάκη ως επίτιμου μέλους του ΓΣΑΠ, ως μία οφειλόμενη απόδοση τιμής σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε τον αθλητισμό της πόλης μας , είτε σαν ποδοσφαιριστής της ΣΑΝΤΑ, είτε σαν δημοτικός υπάλληλος, αλλά κυρίως ως ο φύλακας-άγγελος του δημοτικού γυμναστηρίου του Κοντοπεύκου επί μακρά σειρά ετών.
Ζητάμε συγγνώμη και από τους τέσσερις.

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΓΣΑΠ
Την Κυριακή 31.10.21 διεξήχθη η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΓΣΑΠ και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ , σύμφωνα με το καταστατικό του.
Το νέο ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα , ως κατωτέρω:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ευάγγελος       Κακοσούρης

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ιωάννης            Κανιστράς

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                     Γεώργιος          Καράμπελας

ΤΑΜΙΑΣ                                 Θεοδώρα         Βαγενά

ΜΕΛΟΣ                                  Ευστράτιος      Συρίγος

ΜΕΛΟΣ                                  Εμμανουήλ      Δασκαλάκης

ΜΕΛΟΣ                                  Δημήτριος        Αλεξάνδρου              

Πέρα από την ανανέωση με την είσοδο νέων μελών στο ΔΣ, να σημειωθεί η ομόφωνη εκλογή του Βαγγέλη Κακοσούρη ως νέου προέδρου του ΓΣΑΠ , ενός έμπειρου και παλιού στελέχους του Συλλόγου. Ο απελθών πρόεδρος Γιώργος Καράμπελας δεν υπέβαλε υποψηφιότητα για την επανεκλογή του στην θέση του προέδρου, αλλά μόνο υποψηφιότητα για μέλος στο νέο ΔΣ, στο οποίο ομόφωνα εκλέχτηκε στην θέση του Γενικού Γραμματέα.
Η δημοκρατική ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΓΣΑΠ , σε κλίμα ομοφωνίας και απόλυτης συναίνεσης, σηματοδοτεί το υψηλό πολιτισμικό επίπεδο που έχει κατακτηθεί από τον Σύλλογο με τον τρόπο λειτουργίας του τα τελευταία χρόνια και με την παρουσία του στο κοινωνικό και αθλητικό γίγνεσθαι της Αγίας Παρασκευής.
Ακόμα, με την αθλητική και αγωνιστική του δράση, έχει καταξιωθεί στον χώρο της καλαθοσφαίρισης και στους αθλητικούς οργανισμούς (ΕΟΚ, ΕΣΚΑ, αλλά και πανελλαδικά), ως ένα ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο με ακτινοβολία αθλητικού ήθους και με ιδιαίτερο κύρος .
Αυτά τα χαρακτηριστικά του Συλλόγου είναι βέβαιο ότι το νέο ΔΣ, με επικεφαλής τον νέο πρόεδρο και την αμέριστη στήριξη από τον απελθόντα, θα τα διατηρήσει και θα τα επαυξήσει προς όφελος του αθλητισμού των κοριτσιών και των γυναικών της πόλης μας γενικότερα και της καλαθοσφαίρισης ειδικότερα.

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Τα τελευταία 8 χρόνια, ο Γ. Σ. Αγίας Παρασκευής (μπάσκετ γυναικών) διεκδικεί σθεναρά ένα κλειστό προπονητήριο για το άθλημα του μπάσκετ.
Έχει αναδείξει την αναγκαιότητα, έχει υποδείξει λύσεις για την υλοποίηση και το έχει διεκδικήσει μαζί με άλλα αθλητικά σωματεία και από όλες τις διαδοχικές δημοτικές αρχές.
Αυτά τα 8 χρόνια έχει ακούσει σε τακτά χρονικά διαστήματα ότι το προπονητήριο θα ανεγερθεί «το αμέσως επόμενο διάστημα» ή « την επόμενη χρονιά».
Μας έχει παρουσιαστεί ότι είναι «σχεδόν» έτοιμη η λύση της δημιουργίας του.
Τώρα τελευταία παρουσιάστηκε η πρόταση ανέγερσης «υπόσκαφου»

 • δηλαδή υπόγειου(!) – γυμναστήριου στο αθλητικό κέντρο ΣΤ. ΚΩΤΣΗΣ, ενώ για το προπονητήριο προτάθηκε η εγκατάσταση «φούσκας» στον αύλειο χώρο του Γ Λυκείου .
  Το θέμα απασχόλησε ιδιαιτέρως την Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της 31ης Οκτωβρίου 2021 και το σώμα, ομόφωνα κατέληξε στο παρόν ψήφισμα:
  Τα κορίτσια που ήδη αθλούνται στον ΓΣΑΠ αλλά και τα κορίτσια που θέλουν να αθληθούν και δεν χωράνε στα τμήματα του ΓΣΑΠ γιατί το Κλειστό του Κοντοπεύκου δεν επαρκεί,
 • δικαιούνται να αθληθούν με σεβασμό στην υγεία, στις προσπάθειές τους και στο πάθος τους για το άθλημα του μπάσκετ.
 • Τα μέλη του Αθλητικού μας Σωματείου επαναλαμβάνουν ότι το προπονητήριο είναι επιτακτικά αναγκαίο στην πόλη μας, ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (σε κορίτσια και αγόρια).
 • Δεν γίνεται κάθε χρόνο να επαναλαμβάνεται το κακοπαιγμένο «σενάριο» για το μοίρασμα των ωρών των γηπέδων και να αναλωνόμαστε σε συνεδριάσεις, συσκέψεις και συναντήσεις που ουδέν αποφέρουν, ενώ ο χρόνος αυτός θα έπρεπε να αφιερώνεται στην περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας του παρεχόμενου αθλητισμού στην πόλη μας.
 • Τα κορίτσια και τα αγόρια του μπάσκετ στην Αγία Παρασκευή δεν είναι επιτρεπτό να γίνονται μέρος επικοινωνιακών τεχνασμάτων ή κομματικών αντιπαραθέσεων.
 • Δικαιούνται το προπονητήριο και η πόλη οφείλει να τους το διαθέσει ΤΩΡΑ.
 • Για την Γενική Συνέλευση του ΓΣΑΠ
 • Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης
 • Σπύρος Λάμπρου

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟ!

Την 1η Νοέμβρη 2020 δώσαμε τον τελευταίο μας αγώνα. Αύριο δίνουμε τον επόμενο!Ποιος θα το περίμενε….

Τριακόσιες είκοσι εννιά ημέρες χωρίς επίσημο αγώνα στην Α2 Εθνική Γυναικών…

Η πανδημία μας πλάκωσε για τα καλά.Χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες έχασαν το αθλητικό κομμάτι της προσωπικότητάς τους.Πολλές και πολλοί δεν το ξαναβρήκαν. Το εγκατέλειψαν, όπως εγκαταλείπεις μια δυνατή ερωτική σχέση.Με πόνο, με θυμό , με απογοήτευση.Οι περισσότερες όμως έμειναν πιστές. Με την βοήθεια από τους συλλόγους τους και την στήριξη των δικών τους ανθρώπων.Ο σύλλογός μας βίωσε και αυτός, όπως όλη η κοινωνία τις συνέπειες του αποκλεισμού.Όμως στάθηκε όρθιος. Οι κορασίδες πρώτα και οι νεάνιδες μετά μπήκαν,σαν έτοιμες από καιρό, με την βοήθεια του προπονητή τους και της διοίκησης, στον αγώνα για το πρωτάθλημα Αττικής.Κατέκτησαν βαθμολογικά και τα δύο τμήματα την δεύτερη θέση.Στην καρδιά μας όμως κατέκτησαν την πρώτη. Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο ζήσαμε μοναδικές στιγμές.

Τώρα ήρθε η σειρά των γυναικών.

Με ευρύτατη ανανέωση, με προώθηση των δικών μας κοριτσιών, με μέσο όρο ηλικίας τα 21 χρόνια ρίχνονται αύριο Κυριακή 26.09.21 στις 17.00 στο Κοντόπευκο, στην μάχη του Κυπέλου Ελλάδας Γυναικών με αντίπαλο τα Μελίσσια. Σας καλούμε όλους – όχι ακριβώς, μόνο τους εμβολιασμένους – στο γήπεδο για να στηρίξουμε την ομάδα μας.Με ελεύθερη είσοδο και ζωντανή μετάδοση από το LIFE youtube, στο link      

Για να ανακτήσουμε την χαρά της άθλησης! ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Ο πρόεδρος Γιώργος Καράμπελας