Τελευταία νέα
  1. 51η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Ι.Ν.ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 28/04/2024
  2. Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ Β’ ΦΑΣΗ 1ος ΟΜΙΛΟΣ ΓΣΑΠ ΕΣΚΔ Ν ΙΩΝΙΑΣ 56 54
  3. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
  4. ΓΣΑΠ-ΑΜΙΛΛΑ Περιστερίου: 44-30
  5. Α.Σ. ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ – Γ.Σ.Α.Π : 24-49

ΜΗΝΥΜΑ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, 

Ο Γυμναστικός Σύλλογος φέρει στους ώμους του ένα ιστορικό φορτίο που πρέπει πρώτα απ’ όλους να συνειδητοποιήσουν οι αθλήτριες των υποδομών μας, από τα junior μέχρι και τις νεάνιδες, αλλά και οι γονείς τους.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα προς τους τελευταίους, για να τους επισημάνουμε ότι έχουν εμπιστευτεί τα παιδιά τους σε έναν Σύλλογο που πιστεύει ότι, οι άμεσοι αγωνιστικοί στόχοι είναι το μέσον και όχι ο σκοπός. Χωρίς διόλου να τους υποτιμούμε– οι καθημερινές προσπάθειές μας αυτό αποδεικνύουν– θεωρούμε ότι το μείζον είναι η συνειδητοποίηση που προσφέρει το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, πως μόνο με αγώνα μπορείς να πετύχεις τον στόχο– δηλαδή να βάλεις την μπάλα στο καλάθι- με τον πιο άμεσο και αδιαμεσολάβητο τρόπο. Ταυτόχρονα σε διαπαιδαγωγεί ότι μπορείς να πετύχεις τον στόχο σου ευκολότερα, μόνο μέσα από την συνεργασία με τις συναθλήτριές σου. Καταλαβαίνεις ότι έχεις ανάγκη να συνδυάσεις στρατηγική, τακτική και ατομική συνεχή προσπάθεια για να πετύχεις. Και αυτό είναι εξοπλισμός ζωής. 

 Αυτό το ιστορικό φορτίο πρέπει επίσης να το ενστερνίζονται, να το υπηρετούν και να το μεταδίδουν οι  προπονητές μας. Να μεταδίδουν στις αθλήτριές μας, μικρές ή μεγάλες, το αίσθημα του ΑΝΗΚΕΙΝ στην ομάδα τους, έτσι ώστε να την σέβονται και να αγωνίζονται γι’ αυτήν. 

Είναι μεγάλη επίσης η ευθύνη των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών, οι οποίες πρέπει να διαφυλάττουν συνειδητά αυτό το βαρύ ιστορικό φορτίο, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στην αθλούμενη νεολαία μας. Είναι απόδοση δικαίου να αναγνωρίσουμε δημόσια ότι, όλες οι κατά καιρούς διοικήσεις του Δήμου, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής, στάθηκαν πάντα στο πλευρό του ΓΣΑΠ και τις ευχαριστούμε. Στις σημερινές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες ο Δήμος είναι ο μόνος φορέας που μπορεί να στηρίξει οικονομικά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της πόλης και επομένως επωμίζεται εξ αντικειμένου το πιο  σημαντικό μέρος της ευθύνης για την ουσιαστική επιβίωσή του. Στην ουσία πρόκειται για την επιβίωση της αθλούμενης νεολαίας μας η οποία, ζώντας τις δύσκολες καταστάσεις των καιρών, ολοένα και περισσότερο έλκεται από «παράδεισους» μακριά από τους αθλητικούς χώρους.

Η  κατ’ έτος χορηγούμενη επιχορήγηση  αποτελεί κοινωνική παροχή προς τα αθλούμενα κορίτσια της πόλης μας και  είναι απολύτως αναγκαία για την ομαλή λειτουργία του ΓΣΑΠ, ενός Συλλόγου που διαφημίζει την Αγία Παρασκευή, τόσο με τις αγωνιστικές του επιτυχίες, όσο και κυρίως με το αθλητικό ήθος που προσπαθεί να εκπέμψει προς όλες τις κατευθύνσεις.

Στην σημερινή Δημοτική αρχή  βεβαίως πέφτει το βάρος να κατασκευάσει το– υπεσχημένο άλλωστε επανειλημμένα από τον Δήμαρχο κ.Γιάννη Σταθόπουλο – προπονητήριο,  το οποίο αποτελεί ζωτική ανάγκη για την άθληση της νεολαίας μας. Για την υλοποίηση αυτού του κοινωνικού κατεξοχήν στόχου, απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, να βοηθήσουν στην υλοποίησή του χωρίς στείρες παραταξιακές αντιπαραθέσεις.

Το χρωστάνε αυτό στην νεολαία της πόλης και να είναι σίγουροι ότι η νεολαία θα τους το αναγνωρίσει.

Τέλος, η πιο βαριά ευθύνη πέφτει πάντα στους ώμους της εκάστοτε  Διοίκησης του Συλλόγου η οποία πρέπει, συναισθανόμενη ποιόν Σύλλογο διοικεί, να δώσει κάθε ικμάδα των δυνάμεών της, ώστε αξιοποιώντας το παρελθόν, να στηρίξει το παρόν και να χαράξει το μέλλον. Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να αναπτύξουμε ακόμη καλύτερα και σταθερότερα τους δεσμούς μας με την τοπική κοινωνία, τα Σχολεία, τις επιχειρήσεις, τις συλλογικότητες της πόλης μας.

Σας καλούμε όλους να δούμε την αθλούμενη νεολαία όπως βλέπει ο γονιός το παιδί του που αριστεύει, αλλά δεν ζητάει ανταμοιβή. Απεναντίας να δούμε την προσφορά μας ως υποχρέωσή μας – για την οποία δεν απαιτούμε το ευχαριστώ. Την οποία προσφορά μάλιστα, αν παραμελήσουμε, θα είμαστε κοινωνικά καταδικαστέοι.

Γιώργος Καράμπελας

Γενικός Γραμματέας Γ.Σ.Α.Π.