ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  

 

ΠΡΟΣ:            τον κ. Βασίλη Ζορμπά, Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής.

ΚΟΙΝ:             1. Δημοτικοί Σύμβουλοι

2. Τοπικός Τύπος – Τοπικοί Σύλλογοι

3. Σύλλογοι και Ένωση Γονέων

ΘΕΜΑ:           Μηδενική επιχορήγηση στους Αθλητικούς Συλλόγους.

 

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

1. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στον προτεινόμενο από την Δημοτική Αρχή προϋπολογισμό, στον κωδικό (00.6734.01) προβλέπεται μηδενική επιχορήγηση στους Αθλητικούς Συλλόγους της Αγίας Παρασκευής για το 2013.

Η έκπληξή μας δε έγινε μεγαλύτερη όταν μας ανακοινώσατε ότι ο ισολογισμός του 2012 έκλεισε με 2.100.000€ περίπου θετικό υπόλοιπο, στις δε 31.12.12 ο Δήμος είχε στα ταμεία του 3.336.000€ ταμειακό υπόλοιπο σε ρευστό.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι όλα αυτά τα θετικά – και για τα οποία ασφαλώς σας συγχαίρουμε – τα πετύχατε χωρίς να σας σταθεί εμπόδιο η μικρή επιχορήγηση των 81.000€ που καταβάλατε στους αθλητικούς Συλλόγους το 2012.

Αποδεικνύεται δηλαδή, με βάση τα αριθμητικά δεδομένα και την οικονομική πολιτική που εφαρμόσατε, ότι δεν ήταν καθόλου απαραίτητο να στραγγαλίσετε οικονομικά τους Αθλητικούς Συλλόγους ώστε να πετύχετε πλεόνασμα την χρονιά που μας πέρασε.

2. Δηλώσατε πρόσφατα ,κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοτικής Διαβούλευσης, ότι η πολιτική σας βούληση είναι να επιχορηγήσετε και το 2013 τους Αθλητικούς Συλλόγους, «αν πάνε καλά τα έσοδα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρατε.

Αυτή όμως η τοποθέτησή σας μπορεί να ερμηνευτεί ότι θεωρείτε τον αθλητισμό των παιδιών  της πόλης ως πάρεργο ή ως πολυτέλεια, η οποία σε καιρούς δύσκολους, δεν είναι αναγκαία.

Όμως ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν μπορεί να διαχωρίζεται από το κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης, ούτε επιτρέπεται να σβηστεί από τον χάρτη της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να έρχεται σε αντιπαράθεση με αυτήν.

Διότι «ουκ επ’ άρτω μόνον ζήσετ΄άνθρωπος».

Σε καιρούς δύσκολους σαν κι αν αυτούς που περνάμε σήμερα, με τους γονείς στα πρόθυρα της νευρικής κατάρρευσης, είτε γιατί μειώθηκε ο  μισθός, είτε γιατί απολύθηκε η μητέρα, είτε γιατί καθημερινά μέσω της τηλεόρασης εισβάλλουν στα σπίτια μας κατά κύματα η τρομοκρατία της πείνας και της ενοχής, το γήπεδο είναι για τα παιδιά ένα υγιές μέσο εκτόνωσης, ένας υγιής κοινωνικός περίγυρος που μέσα από την άμιλλα, την προσπάθεια, την δημιουργία και την χαρά της νίκης βρίσκουν μια σανίδα να πιαστούν, να ξεφύγουν για λίγο από τα προβλήματα και να ενστερνιστούν για όλη τους τη ζωή ότι μόνο με συλλογική και ατομική προσπάθεια μπορούν να κατακτούν στόχους.

Μια στάση ζωής που είναι τόσο αναγκαία σήμερα .

3. Καλούμε λοιπόν τον κ. Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή να ξανασκεφτεί το μήνυμα που εκπέμπει προς τα αθλούμενα παιδιά της πόλης και τους γονείς τους  η επιλογή της μηδενικής επιχορήγησης.

Καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, ανεξάρτητα από παράταξη, τους τοπικούς φορείς, τους Συλλόγους και την Ένωση Γονέων, τον τοπικό τύπο να υποστηρίξουν το δίκαιο αίτημά μας.

Διότι είναι αδιανόητο σε έναν από τους υγιέστερους οικονομικά Δήμους της χώρας να μην είναι δυνατόν να εξευρεθούν 100.000€ για να στηρίξουν τον αθλητισμό της πόλης!

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Για την Α.Ε.Α.Π.                          Η Γραμματέας Ηλέκτρα Αντωνοπούλου

Για τον Α.Ο.Α.Π                           Ο Πρόεδρος Δημήτρης Μανιάτης

Για τον Α.Σ. «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ»   Ο Πρόεδρος Ιωάννης Πάνου

Για τον Γ.Σ.Α.Π.                           Ο Πρόεδρος Γιώργος Καράμπελας

Για την Κ.Α.Π.                              Ο Πρόεδρος Δημήτρης Κονταξής