Φωνές χαράς και αγωνιστικού πάθους των κοριτσιών των ακαδημιών του ΓΣΑΠ, καθώς και των κοριτσιών του 2ου δημοτικού, του 7ου και του 8ου γέμισαν τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου στο Κοντόπευκο, εχθές Κυριακή 09/06/2013 από τις 11:00 πμ. μέχρι και τις 13:30 το μεσημέρι.

Στην γιορτή των ακαδημιών μας, που έγινε υπό την αιγίδα του ΠΑΟΔΑΠ, συμμετείχαν για πρώτη φορά και ομάδες κοριτσιών του 2ου, του 7ου και του 8ου δημοτικού σχολείου, οι οποίες μαζί με τρεις ομάδες του ΓΣΑΠ (ΓΣΑΠ-1, ΓΣΑΠ-2, ΓΣΑΠ-3) σχημάτισαν δυο ομίλους των τριών ομάδων και αγωνίστηκαν σε μίνι πρωτάθλημα. Στον μικρό τελικό το 2ο δημοτικό έπαιξε με την ομάδα του ΓΣΑΠ-2 και κατέκτησε την τρίτη θέση. Στον τελικό μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι 10 λεπτών η ομάδα του ΓΣΑΠ-1 νίκησε την ομάδα του 8ου δημοτικού με καλάθι στα τελευταία δευτερόλεπτα (σκορ 6-4) και κατέκτησε το κύπελλο.

Την εκδήλωση διάνθισε με τα τραγούδια της η κορασίδα του ΓΣΑΠ Μαρικίτα Τραυλού.

Επίσης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στην Αθηνά Πετρίδη για την μεγάλη προσφορά της στον ΓΣΑΠ.

Σε όλα τα κορίτσια που συμμετείχαν απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια, ενώ στις τρεις νικήτριες του διαγωνισμού ελεύθερων βολών Λεώνη Καρτάκη, Κων/να Σινάνογλου και Ευαγγελία Αβαγιάννη, δόθηκε ως δώρο από μια μπάλα του μπάσκετ. MVPτου τελικού αναδείχτηκε η Λεώνη Καρτάκη και ισάξια της η Βάλια Αναγνώστου.

Σημαντική στιγμή για την γιορτή μας ήταν η παρουσία συνεργείου της ΝΕΤ (την οποία ευχαριστούμε ιδιαίτερα), το οποίο πήρε συνεντεύξεις από κορίτσια, την προπονήτρια Δώρα Κατραντζή και τον πρόεδρο του ΓΣΑΠ καθώς και βιντεοσκόπησε στιγμιότυπα από τους αγώνες.

Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους γονείς και φίλοι του ΓΣΑΠ καθώς και επίσημοι προσκεκλημένοι όπως ο πρόεδρος του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ κ. Βασίλης Σάρκουλας, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Γαβράς, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Β’ Περιφέρειας Αθήνας κ. Πάρις Βεντήρης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Β’ Περιφέρειας κ. Θανάσης Φαλούκας, η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων της Αγίας Παρασκευής κ. Μπασακίδου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού σχολείου κ. Γιάννα Τσάρα – Ρεντζή και ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού κ. Τ. Μίχας.