ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α΄ ΜΕΡΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΓΣΑΠ, την Δευτέρα 24/09/2012 στο χώρο του θεάτρου του 2ου Γυμνασίου, η οποία επικεντρώθηκε στον οικονομικό στραγγαλισμό του Συλλόγου που δημιουργείται από την μη καταβολή της εγκεκριμένης από τον Μάρτιο 2012 δημοτικής επιχορήγησης ποσού 19.000€.

Στην Συνέλευσή μας δεν παραβρέθηκε ο Δήμαρχος, παρά την υπόσχεση που είχε δοθεί και εκπροσωπήθηκε από τους κ.κ. Κωστόπουλο Τιμολέοντα, αντιδήμαρχο οικονομικών, Σάρκουλα Βασίλειο, πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ και Λέκκα Διονύσιο, δημοτικό σύμβουλο.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Γιαννακόπουλος Βασίλης, επικεφαλής της παράταξης «ΜΑΖΙ», Σταθόπουλος Γιάννης, επικεφαλής της παράταξης «ΝΙΚΗ», οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γαβράς Μιχάλης και Κρητικίδης Κώστας, καθώς και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Αλεξόπουλος Φώτης.

Ιδιαίτερης βαρύτητας ήταν η παρουσία του πρ. Δημάρχου κ. Λεονάρδου Χατζηανδρέου, που επί των ημερών του αναδείχτηκε ο ΓΣΑΠ στην πρωτοπορία του αθλητισμού της πόλης.

Παραβρέθηκαν ακόμα ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της ΚΑΠ κ.κ. Κονταξής Δημήτρης και Καρδαράς Πάρις και το μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ Γιάννης Μυλωνάκης.

Πολύ σημαντική θεωρούμε την παρουσία των Προέδρων των Συλλόγων Γονέων του 4ου Δημοτικού, του 10ου, του 6ου και του 8ου, κ.κ. Μητσάκη Μάκη, Εύης Ματιάτου, Σπύρου Καμινάρη και Τένιας Αλεξοπούλου καθώς και της Προέδρου της Ένωσης Γονέων της Αγίας Παρασκευής κ. Αύρας Μπασακίδου – Καράμπελα, αλλά και προσωπικοτήτων της εκπαίδευσης όπως του κ. Φαλούκα Αθανάσιου, διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Περιφέρειας και του Διευθυντή του 1ου δημοτικού κ. Δημαράκη Σταύρου.

Στην συνέλευση ο πρόεδρος του ΓΣΑΠ Α.Τσουλούφης, παρουσίασε τις θέσεις του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, στις οποίες τονίζεται ότι ενώ ο Δήμαρχος στην αρχή του έτους υπεσχέθη ότι η επιχορήγηση του 2012 θα ανέλθει σε 26.000€, στην συνέχεια τον Μάρτιο εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ποσόν 19.000€ (αιτιολόγησε την περικοπή ότι τα υπόλοιπα 7.000€ θα μας τα δώσει από … Σεπτέμβρη!).  Όμως το γεγονός είναι ότι ο ΓΣΑΠ δεν έχει εισπράξει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ (!), κινδυνεύοντας άμεσα να διακόψει την λειτουργία του.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κωστόπουλος, ο οποίος αφού μας διεκτραγώδησε την οικονομική κατάσταση του Δήμου, ζήτησε την κατανόησή μας και μας ανακοίνωσε ότι σε πρώτη φάση ο Δήμος θα εκταμιεύσει το 60% της εγκριθείσας επιχορήγησης (δηλ. 11.400€) και το υπόλοιπο θα εισπραχθεί το 2012 ως Π.Ο.Ε. (!).

Στην συνέχεια μίλησε και ο κ. Σάρκουλας, ο οποίος στην ουσία επανέλαβε τα όσα είπε ο κ. Κωστόπουλος.

Η πρόταση αυτή απερρίφθη τόσο από τον Πρόεδρο του ΓΣΑΠ, ο οποίος μάλιστα απείλησε με παραίτηση αν δεν καταβληθεί άμεσα το σύνολο του ποσού, όσο και από τον γραμματέα Γ.Καράμπελα ο οποίος δήλωσε ότι «δεν είμαστε επαίτες, ζητάμε αυτά που δικαιούμαστε». Ο Πρόεδρος Α.Τσουλούφης μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η πρόταση Κωστόπουλου για μεταφορά των 7.600€ για το επόμενο έτος νομικά δεν ισχύει για τις επιχορηγήσεις, πράγμα που επιβεβαίωσαν και οι επόμενοι ομιλητές, οπότε στην περίπτωση αυτή σημαίνει καταβολή μόλις του 44% των υπεσχημένων!

Στη συνέχεια ο κ. Φώτης Αλεξόπουλος (οι ομιλητές αναφέρονται με την σειρά που ομίλησαν) κατήγγειλε ότι ο Δήμαρχος σκορπά αλλού τα χρήματα των Συλλόγων, ισχυρίστηκε δε ότι από την στιγμή που η επιχορήγηση έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος διαπράττει παράβαση καθήκοντος.

Ο κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου αφού εξέφρασε την λύπη του για την απουσία του Δημάρχου, τόνισε ότι υπάρχουν δυνατότητες να βρεθούν χρήματα, διότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό.

Ο κ. Σταθόπουλος ανέφερε ότι δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης του Δήμου προτείνει την τμηματική καταβολή της επιχορήγησης αλλά εντός του 2012.

Ο κ. Γιαννόπουλος ζήτησε να δοθούν όλα τα χρήματα τώρα.

Ο κ. Κονταξής, πρόεδρος της ΚΑΠ, απαίτησε να τηρήσει ο Δήμαρχος τις υποσχέσεις που έδωσε προς όλα τα αθλητικά σωματεία.

Ο κ. Γαβράς επισήμανε ότι υπάρχουν δαπάνες για να περικοπούν (π.χ. 50.000€ για στολισμό της πόλης τα Χριστούγεννα) και επισήμανε ότι το πρόβλημα είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό.

Ο κ. Μυλωνάκης, πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, ζήτησε να δοθούν τα χρήματα τώρα.

Ο κ. Λιμνιάτης, πρόεδρος του ΓΣΑΠ την διετία 2008-10, αφού αναφέρθηκε στις αγωνιστικές επιτυχίες του ΓΣΑΠ, ζήτησε από την Δημοτική Αρχή «μην μας στερήσετε το χαμόγελο της επιτυχίας» όπως είπε χαρακτηριστικά. Πρότεινε δε να μπει ανταποδοτικό τέλος υπέρ του αθλητισμού στις καφετέριες.

Στην δευτερολογία του ο κ. Κωστόπουλος επέμεινε στην πρότασή του, ισχυριζόμενος ότι δεν μπορεί να δοθεί κάτι παραπάνω.

Την συζήτηση έκλεισε ο γραμματέας Γ. Καράμπελας, αναφέροντας στους παριστάμενους ότι τις τελικές αποφάσεις για την στάση που θα τηρήσει ο ΓΣΑΠ θα τις λάβει το νέο ΔΣ που θα εκλεγεί αμέσως μετά.

Υποσημείωση:  ο Δήμαρχος με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου την 27/09/12, υπερηφανεύεται ότι προΐσταται ενός από τους υγιέστερους οικονομικά Δήμους.  Οπότε περιμένουμε , εύλογα, ο Δήμαρχος να τηρήσει την υπόσχεσή του για το ύψος της επιχορήγησης (26.000€) εντός του υγιούς οικονομικού έτους 2012.

 
Β΄ ΜΕΡΟΣ

Στις επακολουθήσασες αρχαιρεσίες εξελέγη νέο ΔΣ, το οποίο την Τετάρτη 26/09 συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος                              ΤΣΟΥΛΟΥΦΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Αντιπρόεδρος                       ΦΑΛΟΥΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Γραμματέας                           ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ταμίας                                     ΚΟΥΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Μέλος                                      ΚΟΥΤΣΟΥΓΕΡΑΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

Μέλος                                      ΛΑΧΑΝΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Μέλος                                      ΛΟΥΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Μέλος                                      ΓΚΑΝΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Μέλος                                      ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ

 

Η πρώτη ενέργεια του νέου ΔΣ ήταν να ζητήσει επίσημη συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Ζορμπά.

Αναμένονται εξελίξεις.

Για το ΔΣ του ΓΣΑΠ

Ο Γραμματέας

Γεώργιος Καράμπελας