Την Κυριακή 13/06 στο γήπεδο Κοντοπεύκου αποχαιρετίσαμε την Λάουρα Νιτουλέσκου , έναν από τους θρύλους του Ευρωπαϊκού μπάσκετ Γυναικών και προπονήτρια των Ακαδημιών του ΓΣΑΠ από το 2015.

 Η Λάουρα φεύγει από την Ελλάδα για προσωπικούς οικογενειακούς λόγους και επανεγκαθίσταται στην πατρίδα της την Ρουμανία.

Κάτοικος Αγίας Παρασκευής από το 2004, όταν παντρεύτηκε τον Αγιοπαρασκευιώτη Παναγιώτη Ερμήλιο, μητέρα από το 2015 του Αλέξανδρου-Ηλία Ερμήλιου, αγωνίστηκε με τα χρώματα του ΓΣΑΠ  το 2008-2011, οπότε και τερμάτισε την γεμάτη τρόπαια και διακρίσεις καρριέρα της.

Γεννήθηκε το 1971 στο Μπρασώβ της Ρουμανίας και από πολύ μικρή ασχολήθηκε με το μπάσκετ.

Δις πρωταθλήτρια Ρουμανίας σαν κορασίδα(1986 και 1987) και σαν νεάνιδα(1988,1989), τρεις φορές πρωταθλήτρια Ρουμανίας (1993,1996,1998), τέσσερις φορές αναδείχτηκε καλύτερη παίκτρια της Ρουμανίας. Ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων το 1989 και χάλκινο το 1990. Δέκα επτά χρόνια  βασικό στέλεχος της Εθνικής Ρουμανίας με πάνω από 400 συμμετοχές.

Αγωνίστηκε σε ομάδα της Ουγγαρίας με την οποία κατέκτησε την Τρίτη θέση στην Ευρωλίγκα Γυναικών(1997-98). Έπαιξε στην Γαλλία (Μαρσέϊγ), στο Βέλγιο(πήρε το ντάμπλ),

στην Βουλγαρία (κύπελο).

Στην Ελλάδα εκτός του ΓΣΑΠ, αγωνίστηκε και στην Α1 Γυναικών με τις ομάδες Αστέρα Εξαρχείων, Θρίαμβο Αθηνών και Άρη Θήβας.

Από το 2017 υπήρξε και προπονήτρια καλαθοσφαίρισης στα Δημοτικά σχολεία της πόλης μέσα από τα προγράμματα των Συλλόγων Γονέων και του ΠΑΟΔΑΠ με τεράστια επιτυχία.

Έχει πτυχίο του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου στα οικονομικά(management-marketing) και πτυχίο της αντίστοιχης με τα ΤΕΦΑΑ σχολής, επίσης  του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου. Η ΓΓΑ της αναγνώρισε δίπλωμα προπονητή καλαθοσφαίρισης Α κατηγορίας.

Στην γιορτή μας την Λάουρα αποχαιρέτησαν οι μικρές της αθλήτριες με έκδηλη συγκίνηση. Ο πρόεδρος του ΓΣΑΠ Γιώργος Καράμπελας στην σύντομη ομιλία του τόνισε ότι το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο, αλλά η πόρτα του συλλόγου θα είναι πάντα ορθάνοιχτη για αυτήν. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σπύρος Παπασπύρος την ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσέφερε στα παιδιά της πόλης μέσα από τα προγράμματα σχολικού αθλητισμού, ενώ η κ. Μαρία Ξυνογαλά , πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, στην ομιλία της τόνισε την μοναδική  προσφορά της στην εκμάθηση της καλαθοσφαίρισης από τα αγόρια και τα κορίτσια των δημοτικών σχολείων της Αγίας Παρασκευής.

Ο ΓΣΑΠ της απένειμε ένα κόσμημα με τον λογότυπό του και οι αθλήτριες των Ακαδημιών μία φανέλα του συλλόγου με τις υπογραφές τους, ενώ οι παγκορασίδες της πρόσφεραν μία ανθοδέσμη.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Μ. Χατζιανδρέου, πρόεδρος του 6ου Δημοτικού, Μ. Ξυνογαλά, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Γ. Νίκου, έφορος των μίνι, Β. Κακοσούρης, αντιπρόεδρος του ΓΣΑΠ, Ν. Μαρτάκης έφορος των προμίνι, Λάουρα, Αύρα Καράμπελα, πρ. πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Δ. Βαγενά , ταμίας του ΓΣΑΠ και έφορος παγκορασίδων, Κ. Βλαχάκη, γ.γ. του ΓΣΑΠ και έφορος των τζούνιορς, Γ. Καράμπελας, πρόεδρος του ΓΣΑΠ και Σπύρος Παπασπύρος, πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ
Η Λάουρα και η βοηθός της Σοφία Καράμπελα με τις αθλήτριες των Ακαδημιών