ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ -ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ – ΜΕΛΟΣ Ε.Ο.Κ. – Ε.Σ.Κ.Α.
ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ ΑΧΑΙΩΝ & ΔΩΡΙΕΩΝ 20, 15343 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
E-mail : info@gsap.gr, www.gsap.gr , www.facebook.com/gsapbc
Αριθμ. πρωτ. 1134/05.11.21   
                                                                                                        

Α. ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΓΣΑΠ
Την Κυριακή 31.10.21 διεξήχθη η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΓΣΑΠ και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ , σύμφωνα με το καταστατικό του.
Το νέο ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα , ως κατωτέρω:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ευάγγελος Κακοσούρης

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ιωάννης Κανιστράς

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                     Γεώργιος Καράμπελας

ΤΑΜΙΑΣ                                 Θεοδώρα Βαγενά

ΜΕΛΟΣ                                  Ευστράτιος Συρίγος

ΜΕΛΟΣ                                  Εμμανουήλ Δασκαλάκης

ΜΕΛΟΣ                                  Δημήτριος Αλεξάνδρου                                                            Πέρα από την ανανέωση με την είσοδο νέων μελών στο ΔΣ, να σημειωθεί η ομόφωνη εκλογή του Βαγγέλη Κακοσούρη ως νέου προέδρου του ΓΣΑΠ , ενός έμπειρου και παλιού στελέχους του Συλλόγου. Ο απελθών πρόεδρος Γιώργος Καράμπελας δεν υπέβαλε υποψηφιότητα για την επανεκλογή του στην θέση του προέδρου, αλλά μόνο υποψηφιότητα για μέλος στο νέο ΔΣ, στο οποίο ομόφωνα εκλέχτηκε στην θέση του Γενικού Γραμματέα.
Η δημοκρατική ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΓΣΑΠ , σε κλίμα ομοφωνίας και απόλυτης συναίνεσης, σηματοδοτεί το υψηλό πολιτισμικό επίπεδο που έχει κατακτηθεί από τον Σύλλογο με τον τρόπο λειτουργίας του τα τελευταία χρόνια και με την παρουσία του στο κοινωνικό και αθλητικό γίγνεσθαι της Αγίας Παρασκευής.
Ακόμα, με την αθλητική και αγωνιστική του δράση, έχει καταξιωθεί στον χώρο της καλαθοσφαίρισης και στους αθλητικούς οργανισμούς (ΕΟΚ, ΕΣΚΑ, αλλά και πανελλαδικά), ως ένα ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο με ακτινοβολία αθλητικού ήθους και με ιδιαίτερο κύρος .
Αυτά τα χαρακτηριστικά του Συλλόγου είναι βέβαιο ότι το νέο ΔΣ, με επικεφαλής τον νέο πρόεδρο και την αμέριστη στήριξη από τον απελθόντα, θα τα διατηρήσει και θα τα επαυξήσει προς όφελος του αθλητισμού των κοριτσιών και των γυναικών της πόλης μας γενικότερα και της καλαθοσφαίρισης ειδικότερα.
Β. ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Τα τελευταία 8 χρόνια, ο Γ. Σ. Αγίας Παρασκευής (μπάσκετ γυναικών) διεκδικεί σθεναρά ένα κλειστό προπονητήριο για το άθλημα του μπάσκετ.
Έχει αναδείξει την αναγκαιότητα, έχει υποδείξει λύσεις για την υλοποίηση και το έχει διεκδικήσει μαζί με άλλα αθλητικά σωματεία και από όλες τις διαδοχικές δημοτικές αρχές.
Αυτά τα 8 χρόνια έχει ακούσει σε τακτά χρονικά διαστήματα ότι το προπονητήριο θα ανεγερθεί «το αμέσως επόμενο διάστημα» ή « την επόμενη χρονιά».
Μας έχει παρουσιαστεί ότι είναι «σχεδόν» έτοιμη η λύση της δημιουργίας του.
Τώρα τελευταία παρουσιάστηκε η πρόταση ανέγερσης «υπόσκαφου»

  • δηλαδή υπόγειου(!) – γυμναστήριου στο αθλητικό κέντρο ΣΤ. ΚΩΤΣΗΣ, ενώ για το προπονητήριο προτάθηκε η εγκατάσταση «φούσκας» στον αύλειο χώρο του Γ Λυκείου .
    Το θέμα απασχόλησε ιδιαιτέρως την Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της 31ης Οκτωβρίου 2021 και το σώμα, ομόφωνα κατέληξε στο παρόν ψήφισμα:
    Τα κορίτσια που ήδη αθλούνται στον ΓΣΑΠ αλλά και τα κορίτσια που θέλουν να αθληθούν και δεν χωράνε στα τμήματα του ΓΣΑΠ γιατί το Κλειστό του Κοντοπεύκου δεν επαρκεί, δικαιούνται να αθληθούν με σεβασμό στην υγεία, στις προσπάθειές τους και στο πάθος τους για το άθλημα του μπάσκετ.
    Τα μέλη του Αθλητικού μας Σωματείου επαναλαμβάνουν ότι το προπονητήριο είναι επιτακτικά αναγκαίο στην πόλη μας, ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (σε κορίτσια και αγόρια).

Δεν γίνεται κάθε χρόνο να επαναλαμβάνεται το κακοπαιγμένο «σενάριο» για το μοίρασμα των ωρών των γηπέδων και να αναλωνόμαστε σε συνεδριάσεις, συσκέψεις και συναντήσεις που ουδέν αποφέρουν, ενώ ο χρόνος αυτός θα έπρεπε να αφιερώνεται στην περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας του παρεχόμενου αθλητισμού στην πόλη μας.
Τα κορίτσια και τα αγόρια του μπάσκετ στην Αγία Παρασκευή δεν είναι επιτρεπτό να γίνονται μέρος επικοινωνιακών τεχνασμάτων ή κομματικών αντιπαραθέσεων.
Δικαιούνται το προπονητήριο και η πόλη οφείλει να τους το διαθέσει ΤΩΡΑ.
Για την Γενική Συνέλευση του ΓΣΑΠ
Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης
Σπύρος Λάμπρου